oscietra ossetra kaaviar tuuramari must kalamari

Oscietra

Vene tuur, Acipenser gueldenstaedtii

Vene tuur on algselt pärit Kaspia merest. Kala kasvab suguküpseks umbes 10 aastaga. Särava marjatera värv varieerub tumepruunist pruunini, suurus 2,8 kuni 3,1 mm. Vene tuura kaaviari maitse on nüansirohke: esmalt on tunda soolaga võimendatud kala ja austri maitset, seejärel kreemja siidise struktuuriga pärliterasid, mis suulaes lõhkedes muutuvad liimjaks ülimaitsvaks massiks. Kõrgema kvaliteediklassiga marja terad on suuremad ning värvus tumehallikas-musta asemel helehall-kuldne..

pakendid: 30g, 125g, 250g, 500g

siberi tuuramari caviar kaaviar must kalamari siberian calvisius delikatess

Siberian

Siberi tuur, Acipenser baerii

Siberi tuur on üks tuntumaid ning enim kasvatatav tuuraline. See liik saavutab esimese küpsuse võrreldes teiste tuuralistega üpris varakult. Siberi tuura kaaviari terad on keskmise suurusega. See kaaviar on üpris intensiivse maitse ja spetsiifilise kergelt joodise kõrvalmaitsega. Tera suurus 2,3 kuni 2,7 mm, värvus tumehallist kergelt pruunikani.

pakendid: 30g, 125g, 250g, 500g

valge tuur transmontanus acipenser ossetra kaaviar

Tradition

Valge tuur, Acipenser transmontanus

Valge tuur pärineb Põhja-Ameerika Vaikse ookeani rannikuvetest. Itaalias populaarne luksustoit alates aastast 1992. Selle liigi suguküpsus saabub 11-12 aastaga, marjatera keskmisest suurem. Kaaviar on maitsvalt kreemjas, pehme ja mahlane. Kõrgema kvaliteediklassiga valge tuura kaaviari terad on suuremad ning mustemad. Tera suurus on võrreldav Beluugaga.

pakendid: 30g, 125g, 250g, 500g

aadria tuur tuuramari kalamari must kalamari kaaviar

Da Vinci

Aadria tuur, Acipenser naccarii

Aadria tuur kasvab suguküpseks 10 aastaga. Marja suurus 2,2 kuni2,7 mm, kergelt niiske tekstuuriga. Sellele kaaviarile on iseloomulik kergelt tajutav kuivatatud pähklite lõhn ja maitse, mis jääb suulaele püsima pikaks ajaks. Tekstuur võrreldes teiste liikidega püdelam, kuid maitse intensiivsuse poolest esirinnas.
Toode on turul uustulnuk ja alles leiab oma klientuuri.

pakendid: 30g, 125g, 250g, 500g

sevruga kaaviar sevrjuuga caviar tuuramari must kalamari delikatess

Sevruga

Sevrjuuga, Acipenser stellatus

Servjuuga mari on kõrgelt hinnatud väikeseteraline kaaviar. Sevrjuuga on kasvanduse kalana pretensioonikas ning kala küpsuse saavutamine nõuab teiste levinumate tuuralistega võrreldes rohkem vaeva. Vaev on aga seda väärt, sest kaunis, konkreetse teraga sevrjuuga mari on väga puhta ning lausa kuningliku maitsekomplekti tõttu mitmete kaaviariekspertide lemmik. Oma erilisuse pärast hinnatakse Sevrjuuga kaaviari tihti võrdväärselt Beluugaga.

pakendid: 30g, 125g, 250g, 500g

beluga beluuga kaaviar must kalamari eesti delikatess tuuramari

Beluga

Beluuga, Huso huso

Beluuga on maailma suurim ja kvaliteetseim tuur, pärit Kaspia merest. Läbi aegade enim tunnustatud kaaviar, mis pakub võrdselt silmailu ja maitsenaudingut. Tsaaride, šahhide ja kuningate lemmiksuupiste. Kala kasvab suguküpseks 20 aastaga. Marjaterad 3 kuni 3,8 mm, värv hall erinevate varjunditega. Mereline maitse, taluvõi sarnane konsistents. Tänapäeval serveerivad seda vaid valitud väärikaimad hotellid ja restoranid – iga-aastane tootmismaht on äärmiselt väike ning pikalt ette müüdud.

pakendid: 30g, 125g, 250g, 500g

kaaviar must kalamari tuuramari luksus delikatess pastöriseeritud kaaviar caviar

Pastöriseeritud kaaviar

Acipenser baerii või Acipenser transmontanus

Suur osa turul pakutavast malossol kaaviarist on pikema säilivuse tagamiseks kuumtöödeldud. Pastöriseerimisel säilivad kaaviari põhilised maitseomadused, marja tera on ilus, terve ja tugeva seinaga. Tänu soodsamale hinnaklassile ja serveerimisvõimaluste mitmekesisusele on pastöriseeritud tuuramari teenitult populaarne delikatess.

pakendid: 30g, 50g, 100g,
250g